fbpx

Du kan blive fri fra din angst

I dag er angst er blevet så udbredt at rigtig mange mennesker er bange for rigtig mange ting. Ofte vil de ubehagelige kropslige sansninger forbundet med angst, lede til en masse tanker og bekymringer, som er med til at forstærke angstreaktionen

Angst er mange ting

Ofte udvikles angst pga. af traume, ulykke eller misbrug.

Der kan også udvikle sig angst grundet en utryg tilknytning som helt lille barn. Man kan udvikle en angst overfor angsten, eller man kan opleve en angst for at præstere, være social eller udvikle fobier for ting, dyr, steder osv…

Hvorfor kommer angst?

Som oftest kommer angsten fordi vi tænker tanker omkring konsekvensen af eventuelle fremtidige handlinger, hændelser, samtaler osv.

Hvis jeg ikke gør sådan, siger sådan, så vil jeg blive fyret, slået op med, forladt, udstødt. Tanken om at blive holdt udenfor/blive ladt alene er uudholdelig, på grund af en virkelighed der fandtes tilbage til urtiden, hvor man højst sandsynligt ikke kunne overleve på egen hånd.

Der findes mange forskellige tegn på angst, for nogle er det de angstfyldte tanker der fylder mest, for andre er det deciderede angstanfald med akut hjertebanken, trykken for brystet, følelsen af at blive kvalt, af at være lige ved at besvime, for andre igen kan angsten være rettet mod særlige situationer, der giver dig en overvældende følelse af forkerthed og at noget er galt.

Behandling af angst

Den psykomotoriske behandling kan hjælpe dig med at komme af med din angst ved at du både kropsligt og kognitivt kommer til at forstå og lære at genkende den sammenhængskraft der er mellem tanker og sansninger i udviklingen af angst.

Du får konkrete værktøjer der hjælper dig med at håndtere din angst og med tiden helt slippe angsten. Angst er en autonom reaktion som du ikke kan kontrollere, men som du gennem behandlingen kan lære at påvirke og forstå så den ikke har så meget magt over hvordan du lever dit liv.

Der vil ofte være mange stresssymptomer forbundet med en angstlidelse. Derfor arbejder vi også med stressreduktion for at understøtte behovet for hvile og restitution.

Efterfølgende danner vi os et overblik over angstens mønstre med udgangspunkt i, hvordan angsten opleves og kommer til udtryk hos dig. Disse oplysninger danner grundlaget for, hvilke redskaber der skal til for at kunne håndtere og overkomme din angst.

Efter at have arbejdet med min eksamensangst i 3 år, er jeg kommet langt med den. Men jeg havde stadigvæk svært ved at være i min krop og føle mig til stede i ugerne op til eksamen. Det var som om jeg ikke kunne mærke min egen krop og var ude af kontrol. Cathrine  hjalp mig med at komme tilbage i min egen krop igen. Et af de redskaber, som jeg brugte før og under eksamen var pigbolden. Jeg bruger den stadigvæk i dag. Efter behandlingen følte jeg mig lettere og tilbage i balance igen. Cathrine fik mig til at føle… det var okay at angsten var der, og nogle gange var det okay jeg ikke havde kontrol. Jeg fik værktøjer til at være i angsten, så angsten ikke længere kontrollerede mig, men jeg kunne kontrollere den. Efter at have prøvet mange forskellige behandlinger og coaching sessioner, er dette helt klart noget der har virket for mig. Det er en perfekt sammensmeltning af fokus på det psykiske, der for mit vedkommende ligger i angsten, men også det fysiske.

Sarah, Sygeplejerskestuderende, 24 år

Lær at håndtere din angst i dag

Book en tid hos mig allerede i dag og få flere ressourcer ind i din hverdag så du blive bedre til at mærke dig selv og din krop.

Scroll to Top

Kontakt mig for at booke en tid

Udfyld din informationer herunder, så kontakter jeg dig indenfor 2 hverdage, så vi kan finde en tid der passer dig.